Fermentatoarele tronconice sunt proiectate pentru productia de vinuri premium si super-premium. Forma tronconica a vasului, permite scufundarea cu usurinta a caciulii de bostina, obtinandu-se astfel, mixarea eficienta a acesteia. Acest tip de fermentator are avantajul de a facilita extractia de taninuri si culoare din masa de vin fermentata.
Componenta:
Gura de vizitare superioara cu dezaerator dublu sens
Sistem de recirculare cu dispozitiv de stropire si pompa
Termomanta racire/incalzire
Senzor de temperatura
Panou de control
Grilaj de scurgere
Robinet prelevare probe
Trapa rectangulara cu jgheab de descarcare a tescovinei
Racord iesire totala cu robinet si capac
Racord intrare/iesire partiala cu robinet si capac
Caracteristici:
- pe picioare
- fund inclinat
- parte superioara conica cu dezaerator
- pompa centrifuga pentru recirculare
- termomantale racire/incalzire
- termometru
- indicator de nivel
- robinet prelevare probe
Parametri tehnici
Fermentator tronconic tip “barrel” |
||||||||
|
Fara izolatie |
Cu izolatie |
Cu cilindru pneumatic |
|||||
Volum, m3 |
4.3 |
5 |
10 |
3.4 |
7.8 |
5 |
10 |
|
Trunchi de con |
Diametru |
1800/2000 |
1750/2050 |
2220/2600 |
1600/1800 |
2000/2300 |
1750/2050 |
2220/2600 |
Inaltime trunchi |
1500 |
1 775 |
2225 |
1500 |
2000 |
1775 |
2225 |
|
Termomantale |
2 x 460 |
2 x 460 |
2 x 500 |
2 x 500 |
3 x 480 |
2 x 480 |
2 x 500 |
|
Diametru exterior |
- |
- |
- |
1700/1900 |
2060/2210/2430 |
- |
- |
|
Inaltime |
2600 |
2800 |
3300 |
2500 |
3200 |
3600 |
4250 |